Qui som

L’Associació Naixença Balears, es fundà el 25 de novembre de 1999 amb l’objectiu de treballar en defensa d’un part-naixement fisiològic i respectat i, amb la intenció de ser un punt de trobada per a totes les persones afins a aquesta iniciativa.

Des d’aleshores, hem aconseguit ser la primera Comunitat Autònoma que inclou dins la Llei de Salut, el dret a que es respetin les recomenacions de la OMS al respecte –com a la fi quedà recullit a la Llei Balear de la Salut de l’any 2003-; i hem presentat les nostres propostes a la Conselleria de Sanitat i a les Maternitats de Mallorca, a on periòdicament oferim la nostra col.laboració mentre donam a coneixer els nostres objectius.

A més a més, aquets darrers anys, ens hem convertit espontaneament en una gran tribu on embarassades, mamàs, i papàs es recolzen a la vegada que comparteixen un mateix objectiu : contribuir a crear una societat amb més amor i respecte des del nostre compromís per aconseguir un embaràs, un part i una criança menys manipulada i més respetuosa i conscient amb els nostres fills i filles.

Compartim espai virtual mitjançant una llista de correu i estarem disponibles per a tots/es aquells/es que desitgin informació sobre els temes que ens convoquen, i per aquelles dones que necessitin sentir-se més acompanyades en aquest intens camí que és la gestació i la maternitat , amb totes les seves llums i ombres.

Objetius de l’Associació Naixença

 • Aconseguir que es cumpleixi la legislació relativa al dret a un part i naixement respetat, en especial els articles recollits a la LLei Balear de Salut de 2003.
 • Seguir presentant les nostres propostes i oferint la nostra col.laboració a la Conselleria de Sanitat i a les Maternitats de Mallorca.
 • Realitzar projectes de difusió com a fullets divulgatius, participació en programes de tallers, xerrades, conferències, etc., a nivel institucional i social, i a nivel mediatic (radio, premsa, televisió).
 • Estar atents per a denunciar fets negatius i per a recolzar les actuacions a favor d’un part fisiològic.
 • Exigir un model d’atenció al part equitatiu i de qualitat per evitar així que les dones rebin un tipus d’assistència o un altre, segons el centre hopitalari de referència.

Associació Naixença Balears se fundó el 25 de noviembre de 1999 con el objetivo de trabajar en la defensa de un parto-nacimiento fisiológico y respetado, y con la intención de ser un punto de encuentro para todas las personas afines a esta iniciativa.

Desde entonces, hemos conseguido ser la primera Comunidad Autónoma que contempla en su Ley de Salud el derecho a que se respeten las recomendaciones de la OMS al respecto -como finalmente quedó recogido en la Llei Balear de la Salut del año 2003-; y hemos presentado nuestras propuestas en la Consellería de Sanitat y en las Maternidades de Mallorca, donde de manera periódica ofrecemos nuestra colaboración, dando a conocer nuestros objetivos.

Además, en los últimos años, nos hemos convertido de forma espontánea en una gran tribu donde embarazadas, mamás y papás se brindan apoyo mutuo y comparten un mismo objetivo: contribuir a crear una sociedad con más amor y respeto desde nuestro compromiso para conseguir un embarazo, un parto y una crianza menos manipulada y más respetuosa y consciente con nuestros hijos.

Compartimos espacio virtual a través de una lista de correo y estamos disponibles para todos aquell@s que deseen información sobre los temas que nos convocan, y para aquellas mujeres que necesiten sentirse más acompañadas en este intenso camino de la maternidad, con todas sus luces y sus sombras.

Objetivos de l’Associació

 •  Conseguir que se cumpla la legislación relativa al derecho a un parto y nacimiento respetado, especialmente los artículos recogidos en la Llei Balear de Salut de 2003.
 • Seguir presentando nuestras propuestas y ofreciendo nuestra colaboración a la Consellería de Sanitat y a las Maternidades de Mallorca .
 • Realizar proyectos de difusión como folletos divulgativos, participación en programas de talleres, charlas, conferencias, etc., a nivel institucional y social, y a nivel mediático (radio, prensa, televisión) .
 • Mantenernos alerta para denunciar hechos negativos y para apoyar las actuaciones a favor de un parto fisiológico.
 • Exigir un modelo de atención al parto equitativo y de calidad para evitar así que las mujeres reciban un tipo de atención u otra dependiendo del centro hospitalario de referencia.

 

Anuncios

2 pensamientos en “Qui som

 1. Pingback: Son Espases hace la primera cesárea con presencia de un acompañante en la sala de paritorio | Associació Naixença

  • Miriam, te refieres al Hospital Salnes en Villagarcia de Arosa, Galicia? Porque aquí hablamos de las Islas Baleares. En todo caso, siempre es una buena noticia que los Hospitales se adhieran a esta práctica.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s